Няма друг природен продукт, който така да подчертава красотата и невероятното великолепие на естествената дървесина. Като натурален продукт с висока декоративна стойност не е учудващо, че няма два абсолютно еднакви листа фурнир. Той е удобен за работа и предлага много възможности за допълнителна обработка.

В целия свят има над 200 дървесни видове, които могат да се използват за производство на фурнир. За създаването на мебели-уникати, фурнирът е възможност да се произведат изделия от редки, скъпи или трудни за обработка дървесни видове.

Фурнирът е естествена дървесина, получена след нарязването на дървесните трупи на ивици с дебелина най-често между 0,50 мм и 2 мм. Обикновено фурнирът се  слепва към повърхността на различни панели от ПДЧ, МДФ или ШПЕРПЛАТ, за да пресъздаде по неповторим начин красотата на естествената дървесина.

Фирма УУДМАТ поддържа добри контакти с много фабрики-производители на фурнир, което ни предоставя възможността да доставим почти всеки дървесен вид фурнир, независимо от коя част на света е.