Със своите топли дървесни нюанси, универсалност и практичност, фурнированите плоскости създават нови възможности за интериорни решения. В тяхно лице получавате перфектна алтернатива на масивната дървесина и лесен за обработка продукт, съответстващ на духа на съвременните естетически тенденции в обзавеждането.

Плоскостите са фабрично фурнировани със селектирани натурални фурнири и са еднакво подходящи за изработка на елитни мебели, врати или ефектни стенни обшивки в помещения на частни или обществени сгради, в които се търси модерно, но същевременно естествено излъчване.

Фурнированите плоскости, които УУДМАТ предлага са в съответствие с Европейските стандарти EN312:2010, EN13986:2005. При необходимост можем да предложим влагоустойчиви или трудногорими плочи. Средната плътност на MDF плочите e 750 кг/м3, а на ПДЧ плочите е 680 кг/м3.

Фурнирът на всяка плоскост може да бъде радиален или тангенциален.

Радиално рязане на фурнира

Дървесината се реже под прав ъгъл спрямо годишните кръгове, създавайки правожилен ефект.

Тангенциално рязане на фурнира

Дървото се разделя на две половини и след това се нарязва успоредно спрямо центъра, за да се добие фладерен или сърцевиден ефект.

КАЧЕСТВА НА ФУРНИРА / на лицевата страна на плочата /

EXTRA

Екстра качеството е с чиста и красива структура. Плочите са с еднакъв цвят по цялата си ширина.

ALPHA

Серията Алфа е висококачествен продукт, подходящ и за най-взискателните клиенти. Фурнирите за тази серия са подбрани от средно до добро качество и визия. Отличава се с по-големи серии произведени с фурнир от едно дърво.

COMMERCIAL

Качество COMMERCIAL е чисто изражение на дървото с всички негови типични черти. По-слабо изразена структура, повече цветови вариации, по-малки серии от едно дърво и някои малки видими чепове са типични примери за това качество. Атрактивната цена е очевидно най-големия му плюс. Това качество се употребява най-често за вътрешните части на изделията или за по-рустикални решения.

ТЕХНИКИ НА СЛЕПВАНЕ / на лицевия фурнир /

01. Reverse match

02. Mishmatch

03. Horizontal match

04. Book match

05. Balance match